Salangs-cupen 2012 og sesongavslutning

Etter noen hvile år var den tradisjonsrike turneringen i Salangen tilbake.

Redaksjonen er usikker på hvor lenge det er siden turneringen sist ble arrangert, men vi er uansett glade for at den er tilbake.
Dette er turneringen hvor Nordpolen først så dagens lys tilbake i 2001. Turneringen er også en fin avslutning på innesesongen for Nordpolen, og vi blir nok å komme tilbake til neste år. Da er det 30-års jubileum for turneringen, så vi vil oppfordre alle lag som er i distriktet til å stille opp. Godt arrangement med og av trivelige, hyggelige mennesker. Vi i Nordpolen er også heldige som har noen gutter fra Salangen, kjempetrivelige karer, og vi ser hvor positiviteten og humøret deres kommer fra – hjembygda Salangen. I samme slengen så vil vi takke og gratulere Salangen(hele bygda) for en fortreffelig helg og et kanon arrangement.

Så skal vi over til resultatene fra helgen.

Nordpolen stilte i helgen, som i vår egen Nyttårscup, med et damelag. Redaksjonen i NordpolenFF må bare bøye seg i støvet for sitt damelag. Her har det kommet jenter med vinnervilje, guts og tæl. I tillegg så er de kjempeflinke til å lage pizza, noe som kom godt med på hytta. På sine to turneringer har det vært to litt forskjellige lag, i Salangen stilte de med mange unge jenter og jentene var litt spente på hvordan dette ville slå ut. I de innledende rundene gikk det ikke helt veien, men som tyskerne under store mesterskap, spilte de seg mesterlig opp og kom seg til finalen. I finalen møtte jentene FC Ofoten, som de hadde tapt 2 av 2 kamper mot denne helgen. De fleste holdt vel FC Ofoten som knapp favoritt i finalen, men de fleste som har spilt fotball vet at det er den siste kampen som teller. Finalen. Den ble en god gammeldags rysare der Nordpolen tidlig gikk opp i ledelse. Jentene våre kjempet heroisk og ga alt i den hvite trøya. Etter noen hektiske sluttminutter kunne Nordpolen-jentene stikke av med trofeet som vinnere av Salangscupen 2012! 3-2 ble sluttresultatet. 2 av 2 mulige turneringsseire er redaksjonen stolte av, det bør jentene også være.

 

Herrene startet turneringen med kalasseire, men det klusset seg litt til utover i gruppespillet med 1 uavgjort og et tap og endte på 3. plass i gruppen. Nordpolen gikk likevel videre til mellomspillet der en ny gruppe var klar. Som Øyvind «the Body» Pedersen ville sagt det, «nu bynne vi på stretch». På lørdagskvelden ble guttene enige om å gire litt opp i mellomspillet, og det gjorde de. Med 9-0 og 5-0 var de klare for kvartfinale. Derfra og ut var det liten tvil om hvilket lag som skulle vinne Salangscupen 2012. Med overlegne seire og total kontroll fram mot finalen, var det duket for et prestisje oppgjør i den nevnte finalen. Nordpolen har noen Mjølner spillere på laget, og motstanderne i finalen var  FC Provato – et lag med mange unge fremadstormende Mjølner spillere. Andreas(Markussen) og Børge(Henriksen) tok seg av «peptalken» før finalen og ba laget om å gi alt, dette var en kamp de ikke ville tape da Andreas og Børge ville fått høre om et evt tap i flere måneder fremover. Nordpolen tok kommando fra første spark på ballen og overkjørte ungguttene på verst tenkelig vis. Etter en oppvisning i kontringsfotball og fotball mot organisert forsvar, sto det 6-1 til slutt. Andreas fikk æren av å sette inn den berømmelige spikeren i kista ca 20 sekunder før slutt. Alene mot målet snur Andreas seg mot sine lagkamerater i Mjølner(FC Provato), som da har gitt helt opp og ikke gidder å jobbe tilbake, gir dem et «Andreas-glis» legger seg ned på 6 meter og header ballen i mål. Denne gangen blir det Andreas og Børge sin tur til å tyne ungguttene i Mjølner, og Nordpolens redaksjon ønsker dem lykket til med det. Nordpolen var rett og slett i en egen klasse i helgen, som de har vært i de 3 siste av sine turneringer og avsluttet sesongen med 3 strake bøtter.

 

I tillegg til 1. premiene ble det delt ut pris for toppscorer og beste keeper. På damesiden tok Marie Markussen nok en gang tittelen som toppscorer. På herresiden tok Nordpolen alt av priser. Beste keeper ble Christian Larsen, som sammen med Einar Lomås (?) debuterte for Nordpolen i helgen. Toppscorer ble Børge Henriksen med 28 mål.
Redaksjonen gratulerer vinnerene våre.

Med det så er sesongen kommet til en slutt for denne gang. Vi venter i spenning på den neste sesongen, med damelag fra første turnering og hele sesongen håper vi.

Vi har hatt en fantastisk sesong som ble avsluttet på en fantastisk måte i sedvanlig Nordpolen-stil med seier og en fantastisk hyttetur med mye godt humør og historier. Så får vi håpe at vi gjenopptar dette til høsten.

Takk for nok et fint år i Nordpolen-familien.