Oppsummering av Nyttårscupen 2014

Oppsumering fra helgens Nordpolen Nyttårscup.

Hei alle sammen, og takk for sist. Nok en turnering er over og Nordpolens spillere er utslitte. Å arrangere en turnering som dette kjennes på kroppen, derfor kommer oppsummeringen litt sent etter siste finale igår. 🙂
Ikke bare arrangerer vi turneringen, vi deltar også. Ca. 15 mann har driftet turneringen i helgen, og vi håper de fleste er fornøyd med gjennomføringen. Det var en sliten gjeng som ryddet etter 213 spillere og ca. 300 betalende tilskuere.
Vi er fornøyd med det vi har levert i helgen, selv om det er forbedringspotensiale på flere områder. Vi i Nordpolen FF har i hvertfall hatt det gøy i helgen, vi liker å arrangere Nyttårscupen og vi elsker å møte våre futsalbrødre og søstre.

Etter noen år på «bortebane» ble turneringen flyttet tilbake Ankeneshallen, der turneringen så sitt første lys for noen år tilbake. I samarbeid med Quality Hotel Grand Royal i Narvik klarte vi å ordne en god pris for de tilreisende lagene. Vi håper dette samarbeidet skal fortsette i mange år fremover.

Statistikk fra helgen

I helgen har 213 spillere fordelt på 25 lag (14 herrelag og 11 damelag) vært i aksjon. Den gjennomsnittlige alderen på spillerene ligger på 24 år (her er det ikke alle lagene som er like flink til å legge inn korrekt fødselsdato, hint hint). Futsal er en idrett som mange liker, både eldre som unge. La oss bare håpe at flere og flere av trenere og ledere innenfor fotballen får øynene opp for futsal og dens nytteverdi for fotballen, og lar spillere drive med futsal når det er mulig.

Vi har sett 67 kamper, i de kampene har det blitt scoret 298 mål. Det gir et snitt på 4,4 mål pr. kamp. Til sammenligning ga Tippeligaen 2013 oss 2,89 mål pr. kamp. Får vi så mye action og mål i Tippeligaen?

Vi hører ofte at det er mange skader i futsal kontra fotball, det er mer kontakt og farligere osv. Er dette sant? Det vet ikke jeg, men det tviler jeg på.
NFF melder at: «I snitt skader én spiller seg per kamp slik at hun/han ikke kan trene eller spille fotball dagen etter.»
I løpet av helgens turnering registrerte vi 6-7 slike skader(teller ikke med vi som er så støl etter turneringen at vi ikke klarer trene). Det vil gi oss et snitt på 0,1 skader pr. kamp i futsal i helgen. Livsfarlig trening det her.
Når vi ser på «lovbrudd» i helgen så ble det delt ut 24 gule kort og 3 røde. Det gir oss et snitt på 0,35 gule og 0,045 røde kort pr. kamp. Til sammenligning ble det delt ut 2,5 gule og 0,14 røde pr. kamp i Tippeligaen. Tolk det som du vil.

Resultater og premier.

I løpet av de 63 første kampene sto vi tilbake med 2 finaler i dame og herreklassen. Etter de to finalene hadde vi to vinnere. Vi delte også ut toppscorer tittel, beste spiller og beste keeper i begge klasser. I tillegg delte vi ut en fair play pris til et lag. På banketten på lørdagskvelden hadde vi også noen uhøytidelige priser vi delte ut.

Dagens brytekamp: Vibece Nakis, Eliten og Elin Løvstad, PSG. De fikk den for å være mer interessert i kropp fremfor ball.
Dagens mål: Magnus Andersen, TSI. Fikk den for et utsøkt mål, der han lobber den over keeper fra ca 14 meter.
Dagens kjegle/snurr: Stian Johnsen, Nordpolen Black. Får den da Kåre Harald Arntsen finter Stian så mye at han sleit med snurr i underbuksa resten av kvelden.
Dagens forsøkskanin: Sindre Brandsegg, FC Hulløy. Får prisen for aldri å gi opp dribleriene sine. Lykkes ikke alltid.
Dagens ulykkesfugl: Trine Holm Larsen, UIT. Fikk denne for skaden som satte henne utenfor resten av turneringen allerede i første kamp.

I en jevn, velspilt og spennende damefinale mellom Mjølner1 og PSG, var det til slutt PSG som stakk av med seieren etter to scoringer av Elin Løvstad. Med seieren fikk de også med seg gratis påmelding til neste års turnering, samt overnatting på Quality Hotel Grand Royal Narvik ved neste års turnering.
3. plassen tok Hålogalandslaget etter 5-1 over FC Snapchat i bronsjefinalen.

PSG stakk av med både beste spiller og beste keeper. Elin Løvstad ble beste spiller og Hanna Pettersen ble beste keeper. Toppscorer i dameklassen ble Elisabeth Jeppesen med 12 mål.

I herreklassen var det til slutt Nordpolen White som tok hjem trofeét. Etter en velspilt finale mot FC Sortland sto det 1-1 etter full tid og sudden death. Det hele ble avgjort på straffer, etter 3 straffemål til hvert av lagene ble Nordpolens 4. satt i mål, mens Sortlands Thomas Aloyseous sendte straffen rett på Magnus Karlson i Nordpolens mål.

I bronsjefinalen var det jevnt lenge før kreftene/viljen tok slutt for TSI. FC Provato vant 3. plass etter 6-2.

Beste spiller gikk til Nordpolen Whites Erik Sommer. Beste keeper gikk til TSIs Per Kjetil Hoff.
Toppscorer i herreklassen ble Nordpolen Whites Børge Henriksen.

Årets fair play pris gikk til damelaget UIT.
Vi gratulerer alle vinnere.

Madeleine Karlsen, vi er skyldig deg en stor takk for alle bilder du har tatt og minnene du har foreviget med ditt kamera!

Vi vil også rette en stor takk til våre samarbeidspartnere, uten dere hadde vi ikke kunnet gjennomføre turneringen.

Til slutt så vil vi takke alle som har vært med på å bidra til at helgen ble så bra som den ble, motspillere, lagledere, tilskuere og alle andre som har fulgt oss.
Vi sees til neste år!

PS! Vi oppfordrer alle som har vært tilstede i hallen, enten som tilskuer eller som deltaker, til å komme med ris og ros. Vi ønsker sterkt å forbedre alle aspekter av turneringen og det er ikke alltid like lett å se ting som dere kanskje ser når vi står midt i det. Så vi vil mer enn gjerne høre deres synspunkter. Send mail til nordpolenff@hotmail.com
På forhånd takk.

Vennlig hilsen
Nordpolen-familien.