Nordpolen FF vant Nilut Cup

Etter å ha tapt finalen i fjor var det revasjelystent lag som dro til Kautokeino for å delta i den prestisjefylte Nilut Cup. I år som i fjor fikk vi bo hos Marit med familie og servicen der var upåklagelig. Marit serverte en skikkelig god reinsdyrmiddag på lørdag og fikk låne bilen for å komme oss til og fra hallen. I tillegg kjørte datteren Sara oss når vi trengte det.

Både fredag å lørdag hadde vi sosiale sammenkomster og vi var ute og kikket på utelivet i Kautokeino. Det så ut som om alle guttene stortrivdes, så vi kan godt si at den sosiale delen av turen var vellykket.  

Men så over til fotballen..

Puljespillet gikk over 3 kamper, 1 på fredag og 2 på lørdag. Alle kampene ble vunnet med komfortable siffer. Dermed var vi puljevinner og klar for kvartfinale. Et sterk i regningen var at Runar skadet seg i den andre kampen  å ikke kunne være med mer i turneringen(les egen sak).

I kvartfinalen skulle vi som i fjor møte Gironvarre lunttat, men de møtte ikke opp og vi gikk viodere til semifinale. Der møtte vi Artni Siida. Kampen startet på verst tenkelige måte med at vi fikk keeper Kristian Bergfald utvist allerede etter 4 minutter. Vi måtte spille de neste 2 minuttene med en mann mindre og resten av kampen uten innbyttere. Men det virket ikke slik, selv om vi spilte 3 mot 4 styrte vi kampen. Vi måtte imidlertid vente til det var 30 sek igjen før vi klarte å avgjøre. Raymond slo et lurt frispark til måltjuven Freddi som puttet ballen sikkert i mål.

I finalen ventet Sáhpángillárgánddát med spillere både fra Tromsø IL og Alta IF. Kampen startet jevnspilt, men etter 5 minutter viser Torgeir seg fram setter inn 1-0 etter meget bra spill. Deretter sovner vi litt og Sáhpángillárgánddát går opp til 2-1 som holder seg til pause. 2. omgang starter dårlig og Sáhpángillárgánddát går opp til 3-1 før det er spilt 1 minutt. Torgeir putter på til 3-2. Men like etter blir det 4-2 og det er kun 5 minutter igjen å spille. Minuttet seinere krangler Freddi ballen i mål igjen og i duellen  blir Sáhpángillárgánddát`s keeper skadet. Det blir noen minutters pause i kampen og fikk fikk en liten pause som vi brukte godt. For når kampen starter er det kun ett lag på banen, nemlig Nordpolen FF. Raymond Johnsen gjør 4-4 før debutanten Raymond Sørensen setter inn seiersmålet 2 minutter før slutt. Dermed var vi vinnere av Nilut Cup 2006. Sterk av et et lag som måtte spille både semifinale og finale uten innbyttere. For mer info om turneringen gå inn på www.nilut.org

Merknader:

– Richard Normann scoret 10 mål og ble med det toppscorer i turneringen.

– Raymond Johnsen ble kåret til turneringens beste spiller.

– Raymond Sørensen Debuterte for Nordpolen FF.

– Vi hadde turneringens beste heiagjeng i Jølle jentene.(vi takker og bukker)