Nilut Cup 2010

Nordpolen utslått i kvartfinalen i prestisjetunge Nilut Cup.

Søndag:
Kvartfinale: Nordpolen FF-Sahpangillar 2-6.
Som ventet ble det et tett og jevnt oppgjør mellom de to store forhåndsfavorittene. Nordpolen gikk til pause med 1-2 etter scoring av Erol like før pause. Da Rikard utlignet like etter pause ble det stillingskrig igjen.
Fire minutt før slutt går SG opp i 3-2 ledelse, Nordpolen må risikere mer men lykkes ikke. Det fører til at SG kontrer inn tre kjappe mål som gjør at det ender 6-2. Et grusomt resultat og avslutning på Nilut Cup 2010 for Nordpolen som hadde store fohåpninger om turneringsseier. Les mer om kampen nederst i artikkelen.
Lørdag:
Nordpolen vant sin første kamp på fredag kveld ganske komfortabelt 6-1. Savnet etter Stian Johnsen er ikke stort etter at Nordpolen har hentet inn en minst like god spiller i Jonas Johansen. Re-debutanten i Nordpolen-trøya scoret ikke mindre enn 5 av 6 mål på fredag, ulykkesfuglen Richard «Ali Baba» Normann scoret det siste målet. Fc Zetor var motstander på fredagen. Richard var forøvrig uheldig og pådro seg en «Donald Duck»-kul over øyet slik at han ikke ser på sitt høyre øye. Richard skal til lege lørdag klokken 15.30, da legen kun tok i mot livstruende skader på Kautokeino Helsesenter før det. Se forøvrig intervju med Richard «Ali Baba» Normann her.

Lørdag formiddag sto Guossit på motsatt, men klarte aldri å gi Nordpolen noen kamp. 7-1 ble stillingen til slutt, målscorere i første kamp var Jonas Johansen 3 mål, Erol Mercanoglu 2 mål, Richard «Ali Baba» Normann 1 mål og Raymond Johnsen 1 mål.

I turneringens tredje kamp, sto hjemmelaget Team Nilut for tur. Det ble en litt rotete kamp for Nordpolen som lå under 1-0 når det gjensto ca.8 minutter. Men Nordpolen er fortsatt et lag som aldri gir opp, selv om mange sjanser blir misbrukt. Isbjørnene snudde kampen de siste 8 minuttene og vant til slutt komfortabelt 7-1. Målscorere i kampen var: Mats Nordmo 2, Erol Mercanoglu 2, Jonas Johansen 1, Torgeir Kvitvik 1 og Richard Normann 1.

Her kan du kan du se et intervju med Nilut Cupens foreløpige toppscorer (9 mål) Jonas Johansen.

Nordpolen tapte sin siste gruppespillskamp og ble med det nummer to i puljen, bak STIL. Det var en tett og jevn kamp som Isbjørnene tapte 1-0 til slutt. Nordpolen presset på for utligning, men det ville seg ikke for guttene i avslutningsfasen. Da er det slik at Nordpolen møter sine «erkefiender» og regjerende mestere Sáhpángillár Gánddat i kvartfinale i morgen klokken 10.00. Nordpolen ser frem til kampen og vil gjerne «hevne» seg på Sáhpángillár etter at de har vennskapelig mobbet Nordpolen i en slags musikk-video, som de sier. Slik er det ofte når et lag misunner et annet.

Snipp, snapp, snute – så var Nilut eventyret ute. Nordpolen og Sáhpángillár Gánddat møttes til dyst i søndagens første kvartfinale, og det var Sáhpángillár Gánddat som gikk seirende ut av denne duellen. Etter en trøblete start lå Nordpolen under 2-0, men hentet seg mesterlig inn i kampen igjen da guttene først reduserte 40 sekund før pause, og utliknet 1 minutt etter pausen. De fleste følte vel da at man skulle klare å snu kampen, men slik gikk det ikke. På magisk vis klarte dommeren å unngå å blåse frispark da Freddi Johansen blir sparket ned, og Sáhpángillár Gánddat fikk en enkel jobb med å score det viktige 3-2 målet. 3 minutt før slutt presser Nordpolen på for utlikning, men istedet er Torgeir Kvitvik og Kristian Bergfald uheldige da Torgeir klarerer en ball i bena på en motstander og ballen treffer Kristian før den spretter inn i kassa, 4-2. Nordpolen tar ut keeperen sin og setter inn Raymond Johnsen som siste mann. Nordpolen forsøker å spise innpå ledelsen, men i stedet skjer det som ofte skjer når et lag spiller på små marginer, og Sáhpángillár Gánddat nærmest spaserer inn to mål til før full tid, 6-2 ble sluttresultatet. Målscorere i dagens match var Erol Mercanoglu og Richard «Ali Baba» Normann. Alt i alt så hadde Nordpolen-guttene en kjempetrivelig helg med sosialt samvær og godt humør.

Vi sees til neste år Nilut Cup!