Jo Are Vik

Jo Are Vik er leder av Troms Fotballkrets og futsalsjefen her nord. Snart er han faktisk sjef for futsalen i hele Norge, 1. januar overtar Troms Fotballkrets administrasjonen over eliteserien i futsal. Vi har snakket litt med Jo Are og fått noen synspunkter angående futsalen fra ham.
38496_140300782666504_100000597489841_291858_116469_n

Du har vist et stort engasjement for futsalen og gjort en veldig bra jobb for å få futsalen i Nord Norge opp og fram. Hva er det med futsalen som tiltaler deg?

Jo Are: Futsal som aktivitet har overrasket meg stort på en positiv måte. Sportslig går det først og fremst på fart, teknikk, intensitet og spenning. Organisatorisk er futsal meget positivt i forhold til det at ungdom tar ansvar for egen og andres aktivitet. Det skaper god lederutvikling i fotballorganisasjonen. Dessuten er futsalmiljøet svært godt.

Hva har overrasket deg mest med årets sesong i 1. div Nord Norge?

Jo Are: Tabellen etter halvspilt serie er kanskje ikke så overraskende. De fleste hadde nok regnet med Nordpolen på topp og Berserk og Sjarmtrollan på «medaljeplassene». Nykommerne – Patriotan fra Lødingen – er et spennende og godt lag, som har tilført avdelingen større geografisk bredde. Dessuten har de et godt lag med mange gode spillere. Skjervøy sin overraskende seier mot Berserk i thrillerkamp på Skjervøy, er nok den største sportslige overraskelsen så langt.

Er det noen personer/spillere som har vært viktige ambassadører for futsalen i Nord Norge som du vil trekke fram?

Jo Are: Det var Nordpolen, med Raymond Johnsen og Runar Danielsen i spissen, som innførte futsal i Nord-Norge. De har svært betydd mye, og er gode forbilder for resten av futsal-miljøet.

Tror du vi vil ha et lag fra Troms i eliteserien til neste år? I såfall hvilket og hvorfor?

Jo Are: Tabelen viser at Nordpolen er det beste laget i Nord-Norge, og jeg tror Nordpolen vil ha gode muligheter til å kvalifisere seg til Eliteserien 2011/2012. De har fått flere forsterkninger på laget, og har et bedre lag enn noen gang.

Serierundene på Skjervøy trakk mange mennesker og det var god stemning i hallen. Hvordan skal vi klare å få til det samme i Tromsø?

Jo Are: Det er dessverre ikke samme lokalpatriotismen og engasjementet i en by som for eksempel på Skjervøy. Derfor tror jeg at vi i fortsettelsen bør legge flere seriehelger ut av Tromsø. Når det er sagt, håper jeg selvsagt at også Tromsø-folk vil få opp øynene for den fantastisk spennende idretten som futsal er, og at mange finner veien til Breivikahallen kommende lørdag og søndag.

Hvordan ser framtiden til futsalen ut? Hvordan ser futsalen ut om 10 år?

Jo Are: I sesongen 2020/2021 har vi 1500 aktive futsal-lag og 30.000 futsal-spillere i Norge. Det spilles aldersbestemt futsal og senior futsal, både for jenter og gutter. Futsal blir en populær aktivitet på ungdomsskoler og videregående skoler. All aktivitet i fotballens regi på sportsgulv/parkett er futsal (fotball tilsvarende på kunstgress). Sluttspillet i EM i futsal for kvinner går i Norge (flere kamper på ulike steder i Nord-Norge), med Norge som outsider.

Vi takker Jo Are og håper at han får mye rett i sine spådommer..